Sonia Mokrani och hennes vänner har erbjudits nya biljetter av Kolmården, men vill inte åka dit igen. Foto: Privat

Kolmården kritiseras – timslånga köer till skräcknatten

Uppdaterad
Publicerad

De kritiska kommentarerna har strömmat in efter Kolmårdens evenemang Horror Nights. Störst kritik har riktats mot att köerna var så långa att vissa knappt hann komma in och uppleva skräcken.

Sonia Mokrani hade rest från Stockholm med sina vänner för att vara med på premiärkvällen av Horror Nights på Kolmårdens djurpark.

– Vi är så besvikna. Vi hade laddat för det här så länge, men det känns som att man betalade 300 kronor för att stå i kö.

De fick först stå i kö till entrén vid 19-tiden, och sedan köa i en timme och 40 minuter för attraktionen Barnhemmet, innan de frusna och trötta gav upp och åkte från parken till stugan de hade hyrt:

– Kolmården har sagt att vi ska få nya biljetter, men vi vill inte åka tillbaka dit.

Kolmården lovar bättring

På sociala medier har de upprörda kommentarerna haglat, vilket Expressen var först med att rapportera. Kolmårdens vd, Christine Karmfalk, tycker att kritiken är befogad:

– Man ska inte behöva stå i kö i flera timmar till ett spökhus.

Hon berättar att man nu stängt biljettförsäljningen till nästa helg så att det blir max 1 600 besökare, istället för de 2 000 som släpptes in på lördagskvällen. Dessutom ska man förbättra kösystemet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer