Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl (M) berättar om vad kommunen kan göra för att förbättra trafiksituationen på olycksdrabbade Arkösundsvägen. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Kommunalrådet om olycksdrabbade Arkösundsvägen: ”Ett påtryckningsarbete”

Publicerad

Den senaste veckan har två allvarliga trafikolyckor inträffat på Arkösundsvägen utanför Norrköping. Många vittnar om en kraftig ökning av trafiken på vägen, vilket också märks dramatiskt tydligt i olycksstatistiken.

Förra året inträffade 19 olyckor med personskador på Arkösundsvägen, vilket är mer än tre gånger så många som under 2022.

– Det är väldigt tragiska saker som har hänt, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Vad gör kommunen för att komma till rätta med situationen?

– Vi har ju en kontinuerlig dialog med Trafikverket och det har vi i olika typer av forum där vi pratar om de olika vägar som är statens vägar, men som ändå är innanför vår kommungräns. Så det är ju ett påtryckningsarbete och de är väl medvetna om statistiken

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.