Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Edholm (K) sitter i kommunstyrelsen för det lokala partiet Konsensus och är partiets talesperson. Foto: SVT

Konsensus gör sin tredje valrörelse i Vadstena

Publicerad

När Konsensus tog sig in i kommunfullmäktige vid valet 2014 var det något av en skräll. Idag ser de sig själva som ett etablerat parti i Vadstena.

På flera håll har lokala partier funnits med i några få valrörelser men sedan försvunnit. Intresset för ett nytt parti i kommunpolitiken har inte hållit i sig.

För Konsensus i Vadstena är det annorlunda. I år gör de sin tredje valrörelse, och antalet medlemmar och personer som vill engagera sig har ökat. Den första valsedeln hade 16 namn – idag är det över 40. I kommunfullmäktige har man åtta mandat, lika många som såväl Socialdemokraterna som Moderaterna.

Hör inte till något block

Partiet ser sig dock inte som en del av något av de traditionella politiska blocken.

– Vi jobbar för Vadstenas bästa, säger Frida Edholm (K), som är en av partiets företrädare i kommunstyrelsen och partiets talesperson.

Kan ha olika politiska riktningar

I riksdagsvalet och regionvalet måste även partiets företrädare välja ett annat parti, eftersom Konsensus just är ett lokalt parti i Vadstena kommun. Det innebär att partiet kan vara en blandning av olika politiska riktningar.

– Jag har ingen aning om vad mina partikamrater röstar på i riksdagsvalet, och det spelar ingen roll, säger Frida Edholm (K).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Östergötland och på Gotland

Mer i ämnet