Madeleine Andersson råkade ut för en bedragare och missade konserten med superstjärnan Adele. Foto: TT Montage: SVT

Konsertdrömmen om Adele krossades för Madeleine

Uppdaterad
Publicerad

Helgen i Stockholm skulle toppas med konsert. Men fuskbiljetter vid entrén satte stopp. – En tjej bröt ihop för att hon blev så ledsen, säger Madeleine Andersson från Norrköping.

Med 31 069 personer på plats slogs rekord med sittande publik i Tele2 Arena på fredagskvällen. Men kvar utanför fanns många besvikna fans som råkat ut för falska biljetter.

Litade på säljaren

Trycket på biljetterna till Adeles enda konsert i Sverige var extremt högt när de släpptes i fjol. På två timmar var allt slut.

Madeleine Andersson gjorde ett nytt försök på andrahandsmarknaden. En man hörde av sig och sade sig ha två biljetter till försäljning. Priset: 1500 kronor styck.

– Vi hade mejlkontakt. Köpet skulle skötas via Blockets säkra pakettjänst.

Men ett par dagar senare kom istället ett vanligt brev hem med biljetterna utan förvarning. Säljaren menade att hans sambo klantat till det och ville själv försäkra sig om att Madeleine var en ärlig person. För att inte verka misstänksam eller krångla till det, förde Madeleine i god tro över de 3 000 kronorna till mannens konto.

Samma tillvägagångssätt

Tillsammans med en kompis tog sig Madeleine upp till huvudstaden. Säkerhetskontrollerna var massiva vid arenan, vilket SVT:s utsända rapporterade om. Väl framme visade sällskapet upp biljetterna men nekades tillträde.

– Det visade sig att vi hade fuskbiljetter. Ett par andra före oss hade också stoppats. Vi jämförde och såg att vi hade precis samma platser.

Även fler som Madeleine träffade hade troligen råkat ut för samma bedragare. De vittnade om mejlkontakt och hur ”sambon skulle ha skickat fel”.

– Jag blev chockad, trodde inte att det skulle hända. Jag har köpt biljetter på Blocket tidigare utan problem.

Enligt polisen är det bara att beklaga att bedragare beter sig på det här viset. På nationella bedrägericentret talar man om att det nästan alltid cirkulerar falska biljetter vid en större konsert. När efterfrågan är större än tillgången på biljetter risker många att bli lurade.

”Luften gick ur”

Madeleine Andersson ska polisanmäla händelsen och hoppas att det kan leda till att bedragaren kan gripas och framför allt att inte fler drabbas. Kanske går det att efterforska via kontohistoriken vem som ligger bakom det fula tricket. Hon menar att det inte bara är pengarna i sig utan att hela upplevelsen förstördes som är jobbig.

– Jag hade ju kämpat så för biljetterna och är jättebesviken. Luften gick ur. Det finns ju de som rest mycket lägre än vi. En tjej blev så ledsen att hon bröt ihop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer