Foto: SVT/Lisa Åberg

Adele-konsert kraftigt försenad

Uppdaterad
Publicerad

Långa köer utanför Tele2-arena inför dagens konsert med Adele. Konserten skulle börja 19:30, men blev kraftigt försenad.

– En kvinna svimmade bakom mig. Det tog en timme att komma in, berättar SVT:s reporter Lisa Åberg som är på konserten.

Nästan en timme efter att konserten skulle dra igång, var fortfarande många fans utanför arenan och väntade på att gå igenom säkerhetskontrollen. Enligt Kim Halling, pressansvarig på Live Nation, berodde förseningen på att många kom sent.

– Vi har varit noggranna med att förmedla att det är viktigt att vara i tid. Dörrarna har stått öppna sedan 17:00, men när många dyker upp sent blir det såhär, säger hon.

Klarar Tele2-arena av så här stora konserter?

– Arenan fungerar jättebra, men det är viktigt att folk kommer i god tid. Konserten kommer att starta inom kort, sa hon vid 20:20-tiden.

Först över en timma efter utsatt tid kunde konserten dra igång på Tele2-arena.

När världsstjärnan väl äntrade scenen kunde hon inte hålla sig från att ta upp förseningen.

– Hon frågade glatt om alla hade hittat sina platser och sa ”Själv hatar jag att sen, men jag hörde att det var en noggrann säkerhetskontroll”, berättar SVT:s reporter på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.