Konstverket Enthalpy. Foto: Ana Maria Puljiz

Konstverk på Norrköping Light Festival förstört

Publicerad

Konstverket Enthalpy som är en del av Norrköping Light Festival saboterades någon gång under natten till torsdag. Datorer stals, skärmar sparkades sönder och kastades i Strömmen.

Skadegörelsen är polisanmäld och konstverket tas nu bort permanent under resten av Norrköping Light Festival-perioden.

– Det är verkligen ledsamt att vi nu på grund av skadegörelse tvingas ta bort konstverket ur utställningen, säger Christina Leinonen, platschef och turist- och marknadsansvarig på Upplev Norrköping i ett uttalande.

Visade kroppsvärme

Enthalpy var ett interaktivt konstverk som bestod av fyra separata skärmar kopplade till värmekameror. Kameror läste av besökarnas kroppsvärme som sedan visades på skärmarna.

Sedan konstverket monterades i Strömparken var det här andra gången som det saboterats.

– Efter första gången reparerades konstverket akut och var åter på plats under fredagens invigning, säger Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping och projektledare för Norrköping Light Festival.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet