Räddningstjänsten bekämpar den kraftiga branden i centrala Norrköping. Foto: Niklas Luks

Kraftig brand i restaurang i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En våldsam brand bröt ut under natten mot måndag ut i Kopparhammaren restaurang och nattklubb i centrala Norrköping. Först under morgonen var den under kontroll.

– Den överhängande risken för spridning är borta, men det finns lite småbränder, lågor och glöd kvar i själva byggnaden, säger Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten till SVT Nyheter.

– Vi jobbar nu på att säkerställa att dessa inte sprider sig och vi kommer att vara kvar på platsen under dagen, säger han.

Kopparhammaren i Norrköping totalförstörd i brand

Larmet om branden i restaurang Kopparhammaren kom strax före klockan två. Det var en fullt utvecklad brand och nio enheter från räddningstjänsten har arbetat med släckningsarbetet.

Boende larmade om rök

Boende i närheten ringde under natten in till räddningstjänsten om den kraftiga röken. De som besväras uppmanas att utöver fönster även stänga ventiler.

Enligt räddningstjänsten var restaurangen stängd när branden bröt ut, och det är oklart hur den startade. Ingen person har skadats.

Restaurangen ligger i en fristående byggnad som räddningstjänsten uppskattar är 600 kvadratmeter stor. Den ligger väldigt nära andra byggnader i ett gammalt industriområde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kopparhammaren i Norrköping totalförstörd i brand

Mer i ämnet