Räddningstjänsten Östra Götaland arbetade under måndagsförmiddagen med efterbevakning av den eldhärjade byggnaden. Foto: SVT

Teknisk undersökning tidigast under morgondagen

Uppdaterad
Publicerad

En teknisk undersökning efter branden i Kopparhammaren restaurang och nattklubb i centrala Norrköping kommer tidigast att genomföras under morgondagen, uppger polisen.

– Det måste svalna ordentligt på platsen, så får vi se om vi hittar någon brandorsak, säger Mariana Persson, länsvakthavande befäl.

Polisen uppger under måndagsmorgonen att en teknisk undersökning tidigast kommer att kunna genomföras under morgondagen. Vad som orsakat branden är oklart och händelsen rubriceras i nuläget som mordbrand.

Kopparhammaren i Norrköping totalförstörd i brand

Vid 08:45 på måndagsmorgonen hade räddningstjänsten fått kontroll över branden.

”Det känns väldigt tungt”

En av delägarna säger till SVT Nyheter Öst att han åkte direkt till platsen efter att han nåtts av larmet om branden.

– När jag kom dit såg jag att det brann och att det spred sig ganska snabbt, säger Feyzi Kopkin.

– Det är ett jobbigt besked att få och det känns väldigt tungt, säger han till Svt Nyheter Öst.

Byggnaden är uppförd i tegel och är totalt utbrunen och med hänsyn till rasrisk sker ingen invändig släckning, skriver räddningstjänsten på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kopparhammaren i Norrköping totalförstörd i brand

Mer i ämnet