Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen på plats efter skottlossningen den 27 november förra året. Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Kvinna misstänks för inblandning i restaurangmord i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna misstänks för inblandning i mordet på en 22-årig man på en kolgrill i Norrköping. Hon anhölls förra veckan, men har nu släppts.

– Men brottsmisstankarna kvarstår, säger Jan Staaf, utredningsledare.

Det var den 27 november som den 22-årige mannen sköts till döds inne på en restaurang på Stockholmsvägen i Norrköping. Enligt polisens underättelsetjänst var mannen knuten till det Navestad/Hagebybaserade- ”Kalo”-nätverket. Och händelsen är troligen en del i den gängkonflikt som just nu pågår i staden.

Kvinna misstänkt

Flera personer häktades misstänkta för mordet. En av de misstänkta avled i häktet – och de andra släpptes efter några dagar. Det var Aftonbladet som var först med att rapportera om den misstänkta kvinnan som anhölls förra veckan, men som nu har släppts.

Våldsvågen i Norrköping

– Jag kan inte säga någonting om vilken roll vi misstänker att hon haft. Det riskerar att förstöra utredningen, säger Jan Staaf.

Trolig hämndskjutning i Marielund

Samtidigt är en ung kvinna, skriven i Gävle, misstänkt för inblandningen i mordet i Marielund som inträffade den 20 december förra året. Det mordet är med stor sannolikhet en hämndaktion för restaurangmordet.

– Historiskt sett har det varit väldigt ovanligt med kvinnor inblandade i den här typen av händelser. Men vi ser det mer och mer och det kan handla både om att det är de som utför handlingarna eller att de har en mer perifer roll, säger Jan Staaf.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter har träffat chefen som driver restaurangen där en ung man sköts till döds. Hör honom berätta om händelsen i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet