Foto: Polisens förundersökning

Kvinnomordet på Resecentrum: Hovrättsförhandlingar inleds

Uppdaterad
Publicerad

I början av hösten dömdes den 40-årige mannen till livstids fängelse efter att ha knivmördat sin ex-hustru i gångtunnlarna vid Resecentrum i Linköping. Domen överklagades – och idag börjar hovrättsförhandlingarna.

Det var på förmiddagen den 15 april som dådet inträffade. Kvinnan var på väg till ett umgänge med sina omhändertagna barn och överfölls då av sin ex-make på stationen i tunnlarna under tågspåren. Mannen greps på plats och stora delar av händelseförloppet fastnade på film.

Mordet fick mycket stor uppmärksamhet då det inträffade inom samma treveckorsperiod som fyra andra kvinnomord under våren 2021.

Kvinnomordet på Resecentrum

Nekar till mord

Den livstidsdömde mannen har hela tiden nekat till mord och istället hävdat att han hört inre röster som ska ha påverkat honom. En rättspsykiatrisk undersökning har dock inte kunnat visa att mannen led av någon allvarlig psykisk störning vid händelsen.

Hovrättsförhandlingen pågår den 6 och 10 december vid Göta hovrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnomordet på Resecentrum

Mer i ämnet