• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Partiledarna Nyamko Sabuni (L) och Jimmie Åkesson (SD). Arkivbilder. Foto: TT

L och SD får dela dag under Almedalsveckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart hur årets Almedalsvecka vecka kommer se ut. Arrangören Region Gotland har fördelat partiernas dagar och satt talartiderna.

Sedan tidigare är det känt att blir en heldigital och kortare vecka – söndag till onsdag – där varje dag delas av två partier.

- Talen sker av förklarliga skäl inte från Almedalens scen i år, utan görs digitalt. Hur är ännu inte fastställt. Vi hoppas dock innerligt att vi nästa år kan få lyssna till partiledartalen på plats i Almedalen igen, avslutar Mia Stuhre, projektledare för Region Gotlands värdskap, i ett uttalande.

Almedalsveckan

Så här ser planeringen ut:

Söndagen den 4 juli

Vänsterpartiet – partiledartal klockan 11.00

Kristdemokraterna – partiledartal klockan 19.00

Måndagen den 5 juli

Liberalerna – partiledartal klockan 11.00

Sverigedemokraterna – partiledartal klockan 19.00

Tisdagen den 6 juli

Centerpartiet – partiledartal klockan 11.00

Miljöpartiet – partiledartal klockan 19.00

Onsdagen den 7 juli

Socialdemokraterna – partiledartal klockan 11.00

Moderaterna – partiledartal klockan 19.00

Klartecken från samtliga partiledare

De partier som var planerade att ha kvällstalet respektive dag i år har kvar denna tid. De partier som skulle ha avslutat den tidigare beslutade åttadagarsveckan fick förslaget att i stället få förmiddagstid, vilket man accepterade.

Arrangören har nu också fått klartecken om medverkan från samtliga partiledare.

– Det har varit ett spännande arbete och vi har mötts av ett stort engagemang hos partierna under de senaste veckornas fokus på hur partierna ska dela dagarna under årets Almedalsvecka, säger Mia Stuhre.

Hör Mia Stuhre berätta om hur veckan ska genomföras digitalt i videoklippet:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan

Mer i ämnet