Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Garmert på Rikshem räknar med att det kommer att byggas ännu mer. Foto: SVT

Lägre tryck på hyresmarknaden i Norrköping – flera lägenheter står tomma

Uppdaterad
Publicerad

Medan det är ont om objekt hos mäklarna så finns det faktiskt lediga hyreslägenheter, som i stadsdelen Ektorp i Norrköping. En del hyresvärdar menar att det är en bättre balans på marknaden i dag jämfört med för några år sedan.

Hyresvärden Rikshem har byggt ett antal flerfamiljshus i stadsdelen Ektorp i Norrköping. Där det en gång låg en bensinmack är det idag uppfart till ett antal hus, som blev klara för ungefär ett år sedan.

Rikshem har just nu runt 15 lägenheter outhyrda i de nybyggda husen, men det oroar inte hyresvärden.

Balans på markanden

– Linköping och Norrköping är ju en tillväxtregion och båda kommunerna ser ju en stabil tillväxt framöver. På samtliga parametrar, när det gäller villor, bostadsrätter och hyresrätter så kommer det ju vara en fortsatt tillväxt och det kommer att byggas mera, säger Maria Garmert, fastighetschef för Rikshem i Norrköping och Nyköping.

Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder i Norrköping, menar att det i dag är en mer normal balans på marknaden. För några år sedan var det färre lediga lägenheter ute och det upplevdes ofta av bostadssökande som att det var ont om lägenheter.

I videon ovan följer vi med in i en av lägenheterna som står tomma.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet