Lämnade in laddad och osäkrad pistol hos polisen

Uppdaterad
Publicerad
Personalen på en polisstation i Östergötland tog i början av juni emot en kvinna som hade ett gevär och en tygkasse innehållande en pistol, samt ammunition. Vapnen skulle skrotas.
Då gjorde man upptäckten att pistolen både var laddad och osäkrad.

Händelsen blev ett arbetsmiljöärende och anmäldes som ett tillbud.

Anmälaren skriver:

”l kassen låg pistolen, när jag kollade på den såg jag att den var osäkrad. Jag säkrade vapnet, tog ut magasinet som innehåll 8 st kulpatroner och gjorde patron ur” och fortsätter:

”Hade en person utan rätt kunskap och utbildning tagit emot detta skarpladdade, osäkrade vapen hade det kunnat gå riktigt illa”.

Ärendet kunde dock snabbt avslutas.

”Då samtliga medarbetare, förutom våra nyanställda vikarier, har genomfört utbildningen säker vapenhantering, så vet personalen hur man hanterar de vapen och ammunition som inkommer. Inväntar nationellt beslut om tldsbokning för inlämning av vapen och ammunition då detta ligger i planerna”, skriver man i tillbudsanmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer