Foto: Niklas Luks

Gräsbrand utanför Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten Östra Götaland larmades vid lunchtid på lördagen om en gräsbrand i Östra Harg utanför Linköping. När räddningstjänsten kom till platsen försökte boende i närheten att släcka branden.

Branden omfattade vid larmet en hektar mark. Eftersom det är torrt ute ser räddningstjänsten en risk att branden kryper djupt i marken. Och det finns ett par gårdar i närheten.

Hotbild mot byggnader

– Hotbilden är att branden kryper mot de intilliggande byggnaderna och en skogsdunge i närheten. Men det låter inte akut att det skulle sprida sig till byggnaderna nu, säger Ulf Waltersson, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

– Det är svag vind idag tack och lov, fortsätter han.

En station på plats

Sju man från stationen i Kallerstad finns på plats med en släckbil, en tankbil och ett ledningsfordon. I nuläget räknar räddningstjänsten med att vara kvar på platsen i två timmar.

– Räddningsledaren har flaggat för att vi kanske behöver en tankbil till, säger Ulf Waltersson.

Ingen skadad

Räddningstjänsten har inte fått rapporter om några skadade personer och vet ännu inte vad som har orsakat branden.

Vid klockan 16:30 hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.