Stora mängder metanol har läckt ut på Fågelögatan i Linköping. Foto: Niklas Luks

Område i Linköpings spärrades av efter metanolläckage

Publicerad

Stora mängder Metanol läckte ut ur en behållare i Linköping och området spärrades av för allmänheten. På grund av värmen bedömde räddningstjänsten brandrisken som extra stor. Klockan 20:00 avslutades räddningsinsatsen.

Larmet kom strax innan klockan 17.00 på torsdagen. Vid en omlastning gick det hål i två behållare innehållandes 2 000 liter metanol. Ämnet rann ut på ett lastbilsflak och området spärrades av.

– Det handlar om att vara försiktig då ämnet är väldigt giftigt att andas in. Vi säkrade området och har samarbetat med Miljökontoret, förklarar Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland.

Lastbilen stod parkerad på Fågelögatan 1 i Linköping.

– Ingen person har drabbats och det är heller ingen fara för allmänheten, säger Anders Finn.

Räddningstjänsten bedömder brandrisken som extra stor på grund av det varma vädret som påskyndar förångning. Metanol är en brandfarlig vätska och kan orsaka en explosion vid brand. Men ingen person kom till skada och räddningstjänsten Östra Götaland kunde lämna över arbetet till verksamheten vid klockan 20.00

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Linköping

Mer i ämnet