Man avliden efter lastbilsolycka på E4 vid Ödeshög

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde av motorvägen i höjd med Ödeshög och körde in i ett träd under onsdagsmorgonen. Chauffören, en man i 40-årsåldern har nu avlidit efter olyckan.

Det var strax efter halvsju-tiden på onsdagsmorgonen som en förbipasserande bilist ringde in till räddningstjänsten och meddelade att en lastbil kört i diket.

– Det är en allvarlig olycka, berättade Martin Eriksson, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten östra Götaland när olyckan uppdagades.

Chauffören, en man i 40-årsåldern, avled i olyckan som nu utreds som grov vårdslöshet i trafik. Den avlidne mannens anhöriga är underrättade.

Farligt gods

Lastbilen ska vara lastad med ett brandfarligt ämne och det pågår sedan flera timmar tillbaka en räddningsinsats på platsen.

– Ämnet ska inte vara självantändligt så så länge det inte är en brand ska det inte vara någon fara, säger Martin Eriksson.

Enligt Trafikverket kommer vägen att stängas av när bärgning påbörjas ungefär klockan 12:00. Trafiken kommer då att ledas om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.