Linda Bredahl tar emot många samtal från oroliga föräldrar. Foto: SVT

Linda: ”Familjer kraschar i väntan på hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

På många håll i landet kan väntetiden till BUP vara lång. I Östergötland kan det ta upp till ett och ett halvt år för att få en utredning.

Som SVT Nyheter tidigare berättat kan väntetiden till vuxenpsykiatrin vara lång och nu visar en genomgång som SVT Nyheter Öst har gjort av barnpsykiatrin i Östergötland att det kan ta upp till ett och ett halvt år till dess man får hjälp.

– Många föräldrar hör av sig till oss i desperation, berättar Linda Bredahl, själv förälder till ett barn med funktionsnedsättning.

SVT granskar barnpsykiatrin

”Väntetiden är ett stort bekymmer”

Hon jobbar som medlemsrådgivare på Autism- och Aspergerförbundet i Östergötland och får dagligen ta emot förtvivlade föräldrar i telefonen.

– Väntetiden är ett stort bekymmer. Vi märker att det har blivit värre. Föräldrar vet inte hur de ska hjälpa sina barn och familjer kraschar, säger Linda Bredahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar barnpsykiatrin

Mer i ämnet