Foto: TT

Linköping står fast – Kartellen får inte spela

Publicerad

Linköpings kommun står nu fast vid beslutet att inte betala för den omstridda hiphopgruppen Kartellens spelning på en gratisfestival nästa lördag.

– Kartellen glorifierar politiskt våld istället för att ta avstånd från det. Detta är inte acceptabelt och strider mot kommunens grundvärderingar, säger Paul Lindvall (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping i ett uttalande.

Sebbe Staxx sångare i Kartellen är besviken på Linköpings kommun.

– Dom skjuter in pengar till festivalen och så känner dom att dom också ska få styra innehållet, och det är helt fel, då lever vi i ett censursamhälle, säger Sebbe Staxx till Östnytt.

– Det är helt absurt, jag får vara på Grammisgalan och på Gröna Lund inför 8000 kids och alla vet att vi använder våra gamla livshistorier att säga till ungdomar att dom inte ska gå samma väg säger Sebbe Staxx till Östnytt.

Samtidigt växer kritiken mot att kommunen godkände artistbokningen flera månader tidigare, och nu gjort en helomvändning.

– Det handlar om att det brustit i rutinerna. Den här bokningen tycker jag inte skulle skett överhuvudtaget, säger Paul Lindvall till Östnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer