Sebbe Staxx i Kartellen. Foto: TT Bild

Linköping stoppar Kartellens konsert

Publicerad

Linköpings kommunalråd Paul Lindvall (M) vill inte att skattepengar ska användas till att betala en musikgrupp som inte tar avstånd från politiskt våld.

– Kartellen glorifierar politiskt våld istället för att ta avstånd från det. Detta är inte acceptabelt och strider mot kommunens grundvärderingar, säger Paul Lindvall (M), kommunstyrelsens ordförande i Linköping i ett uttalande.

Han får medhåll av kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Vi måste hålla rent åt alla håll, oberoende av vilken riktning det är som inte tar avstånd från politiskt våld, säger Lars Vikinge (C).

Läs mer om Sebbe Staxx åsikter hos Uppdrag Granskning.

Medarrangören beklagar

Raiokanalen East FM, som ingår i mediekoncernen NTM, är medarrangör och inte av samma åsikt som kommunen.

– Vi tycker inte som kommunen gör. Det går att tolka det som Sebbe Staxx sagt på olika sätt. Och vi gör inte samma tolkning, säger vd Johan Alsö.

Han beklagar att Kartellen inte kommer till festivalen.

– Det var en av festivalens dragplåster och som det ser ut nu så kommer de inte att uppträda.

Musik- och ungdomsfestival

Keep It Loud-festivalen är en endagars musik- och ungdomsfestival som hålls i Kungsträdgården innan skolorna startar varje år. I år ska festivalen genomföras lördagen den 16 augusti.

Festivalen är ett samarbete mellan Linköpings kommun, kulturhuset Arbis, musikhuset Skylten, ungdomshuset Elsas Hus och radiokanalen East FM. Kommunen uppges stå för den huvudsakliga finansieringen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer