Linköpingsjubel i guldhattar med bucklan efter 5-0 segern och den totala SM-segern efter sista omgången i damallsvenskan mellan Linköpings FC och Eskilstuna United DFF på Linköping Arena. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Linköpings FC sänder matcher från guldåret 2016

Uppdaterad
Publicerad

2016 blev Linköpings FC svenska mästare i Damallsvenskan för andra gången. Nu ska klubben sända fem av de matcher som ledde fram till guldet för att stilla abstinensen hos dem som längtar efter fotbollens seriestart.

Första matchen FC Rosengård-Linköpings FC sänds ikväll med start kl 19 på klubbens hemsida.

– Fotboll hör våren till. Nu när vi inte får spela några matcher får man hitta andra kreativa sätt att underhålla fotbollsfansen på. 2016 var ett viktigt år för LFC, och därför vill vi dela med oss av den upplevelsen igen och till fler, säger Peter Green, marknadschef i Linköpings FC, i ett uttalande.

De övriga fyra matcherna sänds den 18/5, 21/5, 25/5 och 28/5. Matchbiljetten kostar 99 kronor och gäller fram till nästa matchstart, så det finns möjlighet att se repriser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet