Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det finns en samhällsförändring i flera områden i Linköping.” I videon berättar Tim Johansson, tf lokalpolisområdeschef, hur han ser på polisens lista över ”utsatta områden” och hur den påverkar polisens arbete i Linköping. Foto: Tina Enström, SVT

Linköpingspolisen ser förändring – ändå inga fler ”utsatta områden” på listan

Publicerad

Trots att polisen i Linköping har sett en försämring i flera andra stadsdelar i Linköping, bland annat Ryd, är det fortsatt endast stadsdelen Skäggetorp som finns med på polisens lista över utsatta områden.

– På ett sätt är man så klart glad att det inte blir fler områden, säger Tim Johansson som är tf lokalpolisområdeschef i Linköping.

Det har nu blivit känt vilka stadsdelar och områden som kommer att hamna på polisens lista över ”utsatta områden” och ”särskilt utsatta områden”.

Den senaste tiden har det inträffat flera skjutningar i Linköping och polisen utreder fyra misstänkta mord.

SVT har tidigare berättat att det fanns en risk att stadsdelen Ryd skulle hamna på listan, men det är endast stadsdelen Skäggetorp som finns med där.

”En tydlig förändring”

Samtidigt har bilden tydligt förändrats i de svar som lokalpolisen tar fram inför polisens lägesbedömning som ligger till grund för listan över ”utsatta områden”.

– Vi har gått igenom svaren och det finns en tydlig förändring. Det finns samhällsförändringar i flera områden i Linköping, säger Tim Johansson, ft lokalpolisområdeschef i Linköping.

I videon här ovanför kan du bland annat höra hur listan över utsatta områden påverkar polisens arbete i Linköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer