Emelie Schultz och Oskar Hållkvist som ligger bakom podden ”Domedagen”. Foto: Privat

Liu-studenter vann kontrakt för podd om jordens undergång

Publicerad

Oskar Hållkvist och Emelie Schultz har vunnit ett kontrakt för utgivning av sin podd ”Domedagen”. Båda studerar vid Campus Norrköping på Linköpings universitet.

Genom ett samarbete med en av Sveriges största plattformar för poddar har studenter på Liu tävlat genom att pitcha sina idéer. Vinnaren har röstats fram av både allmänhet och en jury.

– Innan så var det nervöst, men när vi förstod att vi vunnit kändes det väldigt skönt. En bekräftelse, säger Oskar Hållkvist.

De båda vinnarna bakom ”Domedagen” går kursen podcast, ljudgestaltning, dramaturgi och produktionsvillkor på Campus Norrköping. Kontraktet innebär finansiering och full produktion av tio avsnitt.

– Vi fick iden under förra hösten och sedan har den utvecklats under kursens gång. Jag tror det är en idé som ligger bra i tiden och kan fånga ett intresse.

Jordens undergång

Podden handlar om jordens undergång och tar upp olika händelseförlopp som kan sätta punkt för mänskligheten.

– Vi har tittat på hur man förr sett på jordens undergång och hur man ser på den nu. Det finns lite olika scenarier, till exempel ur undergångssekters synvinklar och vetenskapliga teoriers bild av hur det skulle kunna ske.

Eftersom vi studerar programmet Kultur, samhälle och mediegestaltning så visste de båda vad de gav sig in på.

– Vi är vana vid inspelning och klippning. Vad vi sedan gör framöver beror på vilken respons det blir på den här podden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet