Tidigt på tisdagsmorgonen greps två personer efter att de livesände mordhot från sin bil. Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP & Johan Nilsson/TT

Livesände mordhot från bil

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps vid 5 tiden på tisdagsmorgonen efter mordhot från mobilen. Gripandet inträffade i Mjölby i riktning mot Linköping. De båda männen är i 20- respektive 35-årsåldern. Personen i 20-årsåldern är sedan tidigare känd av polisen.

Polisen larmades om en pågående livesändning på Facebook där två personer hotade om att döda personer på en adress i Mjölby. Hur många brottsoffer och hur många som är berörda råder det oklarheter kring i nuläget. Men polisen bekräftar att de själva var med i hotbilden. 

Polisen skickade ut patruller som kunde följa den misstänkta bilen i realtid. Vid femtiden stannades fordonet och en husrannsakan kunde genomföras i bilen, där man bland annat hittade vapenliknande föremål samt vassa tillhyggen.  

nyhetsstory

I samband med beslaget greps männen och ingen person ska ha skadats vid gripandet, uppger polisen.  

De båda männen misstänks nu för grovt vapenbrott och förberedelse till mord.

– Vi är nöjda med att vi kunde lokalisera bilen och att de kunde gripas utan att någon blev skadad, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

nyhetsstory

Mer i ämnet