Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Henrik Bergion berätta mer om hans tidigare elev som kan vinna sin andra Oscar för sin musik till filmen ”Oppenheimer”. Foto: Edina Foric/SVT, Janne Danielsson JAD

Ludwig Göranssons tidigare lärare: ”Han har behållit lågan”

Publicerad

Natten mellan söndag och måndag är det återigen dags för Oscarsgalan i Los Angeles. Kompositören Ludwig Göransson från Linköping är nominerad för bästa originalmusik för filmen ”Oppenheimer”.

– Jag överväger att hålla mig vaken och titta, säger Henrik Bergion, tidigare musiklärare för Ludwig Göransson i Norrköping.

Det var i början på 2000-talet som Göransson gick på musiklinjen på De Geer-gymnasiet i Norrköping. Henrik Bergion var en av hans lärare och han berättar att Ludwig redan då vara en målinriktad person.

– Han brann ju för det här att han skulle skriva musik.

Oscarsgalan 2024

Oscarsgalan är filmvärldens största gala och 2019 fick Ludwig Göransson en Oscar för musiken till filmen ”Black Panther”.

Vann en Golden Globe

Redan i januari plockade han hem en Golden Globe för originalmusiken till filmen ”Oppenheimer”. Under den brittiska filmgalan Bafta motsvarigheten till Oscarsgalan så kammade han hem ännu ett pris och nu kan han även prisas för musik till filmen på Oscarsgalan.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oscarsgalan 2024

Mer i ämnet