Mycket snö väntas i Östergötland. (Bilden är från ett annat tillfälle.) Foto: TT

Lugnt i trafiken trots snöoväder

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för Östergötland under söndagen. Ett snöväder rör sig söderut och kan ge 5-10 cm snö, lokalt uppåt 20 cm. Trots det är det mycket lugnt i trafiken säger polisen.

– Vi har inga trafikolyckor i Östergötland än så länge, säger Torbjörn Lindqvist vakthavande befäl hos Polisen Öst. Det är väl ”bra tajming” att snö kommer under helgen, då det inte är så mycket trafik och många har möjligheten att stanna hemma.

En bil  körde tidigt på söndagsmorgonen in i mitträcket på E22 vid Gusum. Det var halt på vägen, men det hände dock innan snön började falla. Föraren fick inga allvarliga skador uppger polisen.

Även räddningstjänsten Östra Götaland säger till SVT Nyheter Öst under söndagsmorgonen att det är väldigt lungt på vägarna.

– Det verkar som att folk tar det lugnt så länge som det snöar uppger räddningstjänsten.

Kan komma 20 cm snö lokalt

Prognosen från SMHI  är att ett område med snö och snöbyar rör sig under söndagen söderut över Götaland och kan ge 5-10 cm. Lokalt kan det bli uppemot 20 cm, men det är osäkert och de lokala variationerna är mycket stora.  Det är framför allt i de västra länsdelarna som det kan komma mycket snö. Snöfallet väntas pågå till runt kl 15 på söndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.