Foto: SVT

M: ”Gärna upphandling men inte försäljning”

Publicerad

Moderata oppositionsrådet Sophia Jarl är skeptisk till det förslag om försäljning av Norrköpings flygplats som presenterades idag. Hon skriver i ett pressmeddelande att ”frågan är betydligt större och mera komplex”.

– Det här förslaget tycks utgå mycket ifrån den affärsidé ett enda bolag presenterat istället för att kommunens förtroendevalda diskuterat vad vi skulle vilja få ut av att en privat entreprenör driver flygplatsen. Vi gillar företag som tar initiativ att ta över kommunal verksamhet men i det här fallet ingår det delar i affärsidén som vi inte tycker är bra för Norrköping. Vi vill inte sälja alla aktier i flygplatsbolaget och tappa total kontroll över viktig infrastruktur och vi är oroliga för de skrivningar som handlar om att en betydande del kommunal mark ska ingå i affären, däremot upphandlar vi gärna driften, säger Sophia Jarl, i pressmeddelandet.

Hon anser också att tidpunkten är illa vald med den pandemi som lett till kris för flyget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet