Hör mer av Madeleine In Hwa Björk, som älskar Sommar, i videon ovan. Foto: SVT

Madeleine från Vikbolandet blir Lyssnarnas Sommarvärd 2019

Uppdaterad
Publicerad

36-åriga Madeleine In Hwa Björk – socionom och bosatt på Vikbolandet utanför Norrköping – har röstats fram till att bli Lyssnarnas Sommarvärd i år.

– Jag blev väldigt överraskad och glad när jag fick veta att jag blivit utvald till Lyssnarnas Sommarvärd! Jag känner mig otroligt tacksam, säger Madeleine In Hwa Björk i ett uttalande till pressen.

Madeleine adopterades som ettåring från Sydkorea. När hon börjar söka sina biologiska rötter upptäckte hon att hon hade blivit förväxlad på barnhemmet.

– Jag kommer prata om hur jag upptäckte att jag blev förväxlad med ett annat barn på barnhemmet i Sydkorea, om vilka konsekvenser det inneburit och om varför det är dags att vi på en samhällsnivå börjar prata om adoption på ett obekvämt sätt. För mig är det viktigt att musiken bär berättelsen, så jag kommer välja musik som anknyter till det jag berättar, antingen i känsla eller i text, säger Madeleine In Hwa Björk.

Lyssnarnas Sommar sänds den 17 juli i P1.

Hör mer av Madeleine, som älskar Sommar, i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet