Carin Rodebjer, Joakim Lundell ”Jockiboi” och Marie Nilsson Lind Foto: Jessica Gow/TT. Magnus Hjalmarson Neidman/SvD/TT. SVT

Sommarvärdarna från Östergötland och Gotland

Uppdaterad
Publicerad

I årets Sommar i P1 kommer du kunna att höra två östgötar och två gotlänningar i radion.

Från Östergötland är det youtubeprofilen Joakim Lundell ”Jockiboi” och lyssnarnas sommarvärd Madeleine In Hwa Björk. Gotland representeras av artisten Marie Nilsson Lind , tidigare medlem i Ainbusk, och modeskaparen Carin Rodebjer.

För Marie Nilsson Lind blir det andra gången hon är med i Sommar i P1, då hon även medverkade 1991.

– Det känns otroligt hedrande, både roligt och skrämmande. Jag är lyckligt rädd kan man säga, berättar Marie Nilsson Lind.

Mycket att berätta

Hennes program kommer delvis att handla om hennes syster, Josefin Nilson som gick bort 2016 och om den kända dokumentären som gjordes om Josefins liv.

Det kommer dock inte bara bli tunga ämnen i Marie Nilssons Linds program.

– Jag vill också sitta och berätta om hur det var att växa upp på 60/70-talet på Gotland. När korna försvann och turisterna kom. Jag vill försöka berätta glada historier, mycket minnen och om gamla inspelningar som finns, säger Marie Nilsson Lind.

Blandning av lätt och tungt

Tanken är att hennes program ska bli en blandning av det roliga och det tyngre.

– Förhoppningsvis ska det bli någon helhet av det. Livet är både väldigt glatt och ledsamt, det är ju så. Jag ska försöka göra mitt yttersta för att det ska bli intressant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.