Tingsrätten i Norrköping. Arkivbild. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Döda treåringens mamma omhäktad – misstänks nu också för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings tingsrätt beslutade idag att omhäkta mamman som misstänks för att ha vållat sin treåriga dotters död. Nu är hon också misstänkt för grov misshandel vid två tillfällen.

Kvinnan häktas återigen med restriktioner och ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning där hennes psykiska tillstånd utreds av Rättsmedicinalverkets psykiater. Kriminalvården ska också utreda om mamman har förutsättningar för så kallad kontraktsvård – dvs att genomgå behandling i stället för att dömas till fängelse.

Mamman har hela tiden nekat till brott.

Kammaråklagare Anna Lander vill i nuläget inte kommentera ärendet. Nytt datum för åklagaren att lämna in åtal eller begära åtalsförlängning och omhäktning är 14 april.

Pappan dog i häktet

Det var den 30 januari i år som en treårig flicka hittades efter att ha legat död i mer än ett dygn i en lägenhet i Norrköping. Flickans föräldrar greps och häktades sedan misstänkta för grovt vållande till annans död.

Söndagen den 16 februari hittades pappan död i häktet av oklar orsak, ett ärende som är under utredning av Kriminalvården och polis.

De rättsmedicinska undersökningarna av flickan och pappan är ännu inte klara.

Läs allt om fallet med den treåriga flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.