Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Del av köpcentrets restaurangtorg som spärrades av efter mordförsöket. Foto: Ulf Wigh

Man döms till rättspsykiatrisk vård för mordförsök i Norrköping

Publicerad

En 39 årig man dömdes på fredagen till rättspsykiatrisk vård med utskrivningsprövning för försök till mord. Det var 16 oktober i fjol som mannen försökte döda en kollega på en restaurang på Ingelsta köpcenter i Norrköping.

Både den dömde och offret arbetade på restaurangen när 39-åringen anföll kollegan med en kniv. Enligt tingsrättens dom fanns det ”fara för brottets fullbordan”.

Offret knivhöggs både i huvud samt rygg och huvudskadan uppges ha varit livshotande. 39-åringen har förnekat att hans uppsåt var att döda. Han har inte heller kunnat uppge varför han gick till attack med kniven.

Tingsrätten beslutade om rättspsykiatrisk utredning och den kom fram till att 39-åringen led av en allvarlig psykisk störning. Han döms därför till rättspsykiatrisk vård. Straffvärdet för brottet motsvarar ett fängelsestraff på cirka tio år, enligt domen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.