Lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström berättar att offret och den misstänkte gärningsmannen kände varandra. Se henne berätta mer i klippet. Foto: Jonathan Posluk / Lovisa Gelin/SVT

Kvinna mördad vid resecentrum i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En man har gått till våldsam attack mot en kvinna vid resecentrum i Linköping. Hon fördes till sjukhus med ambulans och var allvarligt skadad. Hennes liv gick inte att rädda. En man är nu anhållen för mord.

Under torsdagsförmiddagen attackerades en kvinna vid resecentrum i Linköping. Larmet gick strax innan  klockan 11 och när polisen kom till platsen begärdes det stopp av all tågtrafik. Kort därefter kunde en man gripas som nu är anhållen av åklagare misstänkt för mord. Mannen är i 40-årsåldern och är misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– Mannen som är i 40-årsåldern är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra, det är ingen fara för allmänheten, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson som leder förundersökningen på Åklagarkammaren i Linköping i ett pressmeddelande.

Senast på söndag klockan 12 måste åklagaren ta ställning till om mannen ska begäras häktad eller inte.

Greps kort efter polisens ankomst

När polisen kom till platsen begärdes stopp av all tågtrafik och kort därefter kunde den nu mordmisstänkte mannen gripas.  Under eftermiddagen stod det klart att kvinnan avlidit till följd av sina skador.

– Kvinnan är avliden och mannen och kvinnan hade en relation, sade Ann-Christine Rehnström, områdeschef vid polisen i Linköping till SVT Nyheter Öst.

Påverkade tågen

Passagerare vid resecentrum släpptes inte av vid ordinarie perronger under dagen, men efter 16 meddelar Trafikverket att tågen återigen stannar i Linköping.

– Vi kommer också att gå igenom övervakningsfilmer från platsen, men i nuläget kan vi inte säga något mer om hur det har gått till, säger Björn Öberg till TT. 

Polisen arbetade under eftermiddagen trygghetsskapande vid platsen.

– Det har varit många vittnen på platsen som såg det som hände och därför jobbar vi med trygghetsskapande åtgärder, säger Ann-Christine Rehnström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.