Helené Holmkvist tror på succé i årets LinCon. Foto: LinCon

”Många är jättepeppade” – idag startar LinCon

Publicerad

1.500 spelsugna träffas i helgen i Linköping för att gå helt upp i spel. Idag startar det populära spelkonventet LinCon på Linköpings Universitet.

I dagarna fyra kommer det att spelas brädspel, rollspel, figurspel och kortspel. LinCon anordnas för 32:e året i rad och i år räknar arrangören med succé.

– Jag tror att det kan bli ett av de bästa och största i sitt slag. Många är jättepeppade, berättar en taggad Helené Holmkvist, eventansvarig, för SVT Nyheter Öst.

Spelutvecklare – dragplåster

Enligt Helené Holmkvist så är en av årets höjdpunkter att den svenska spelutvecklaren Paradox Interactive besöker konventet. De ska bland annat berätta om hur man tänker när man bygger dataspel. Journalisten Orvar Säfström kommer också till LinCon, han ska föreläsa om sin nya bok om äventyrsspel. Det kommer också att hållas en gemensam konsert av Linköpings och Örebros studentorkestrar.

– Det blir orkestermusik med låtar från dataspel, tv-serier och filmer så som Sagan om ringen, säger Helené Holmkvist.

Yngsta – 3 år

De 1.500 besökarna kommer från hela landet och många är här från år till år men runt 200-300 brukar komma nya, enligt Helené Holmkvist. LinCon riktar sig till alla som är spelintresserade, liten som stor.

– De yngsta brukar vara runt 3-4 år så där och de äldsta är runt 50 år, berättar Helené Holmkvist.

LinCon håller på mellan den 5-8 maj i C-Huset på universitetet i Linköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.