Den gamla tallskogen som konfliken handlar om Foto: Ulf Persson/SVT

Markägaren: ”Det måste gå att bo på Norra Finnö?”

Uppdaterad
Publicerad

Markägaren menar att han har blivit orättvist behandlad, men att avverkningen av delar av skogen var ett misstag. Han ställer inte upp för en bandad intervju med SVT – utan har skrivit ett öppet brev för att ge sin bild.

Markägaren Göran Eriksson skriver bland annat att han fått en annan bild av naturvärderna än den kommunekologen ger. Andra inventeringar av marken gjorda av Skogsstyrelsen och en miljökonsultfirma har avskrivit naturvärden. Han medger dock att han borde ha samrått med Skogsstyrelsen före avverkningen, men att han också fått lida för det genom boten på 40 000 kronor.

Vill mota befolkningsminskning

Eriksson skriver vidare att han genom att skapa 20 ny tomter på Norra Finnö vill bidra till att utveckla landsbyggen.

”Det är av stor vikt att Norra Finnö ges möjligheter att utvecklas med byggnationer, infrastrukturen med bussförbindelser, Sankt Annas skolas fortlevnad, utvecklat livsmedelsbutikskoncept och diverse möjliga näringsgrenar. Söderköpings kommuns kräftgång gällande befolkning kan bara förändras med fler boendemöjligheter.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer