Eva Söderström, ordförande för Krokeks scoutkår, och scouten Julian Devgun Johansen berättar om hur de ser på medlemsökningen i Scouterna. Foto: Erika Landt/SVT

Intresset för scouterna i Östergötland ökade under 2020

Uppdaterad
Publicerad

Flera scoutkårer i Östergötland är bland de kårer i landet med störst procentuell ökning i medlemsantalet under 2020. Enligt Eva Söderström, ordförande för Krokeks scoutkår, kan ökningen bero på att man har kunnat ha verksamheten igång, trots pandemin.

Under 2020 fick Scouterna 3 000 nya medlemmar. Ett tal som de själva beskriver som en rekordökning. Flera scoutkårer i Östergötland har sett ökningar i medlemsantalet, bland annat ligger kårerna Krokek, Grebo, Vadstena och Vreta Kloster på topplistan av de kårer som såg den största procentuella ökningen i Sverige.

Krokeks scoutkår växte med över 20 procent, vilket Eva Söderström, ordförande för Krokeks scoutkår, menar kan bero på att man har kunnat hålla verksamheten öppen under pandemin.

Norrköping

– Jag tror det har betytt mycket för ungdomarna och barnen att man har något att göra fortfarande, säger Eva Söderström.

”Mådde allmänt bättre”

Julian Devgun Johansen har varit scout i snart tio år. Han berättar att han tyckt att det har varit skönt att kunna gå till scouterna under pandemin.

–  Det var ju ett tag vi hade distansundervisning och då blev det ganska tråkigt och ensamt att vara hemma. Så när man kom till scouterna träffade man folk och då blev man lite gladare och mådde allmänt bättre.

Hör Eva Söderström och Julian Devgun Johansen berätta mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet