Återupplev säsongen när Linköping försvarade SM-guldet Foto: Ulf Palm/TT

Minidokumentär: LFC:s guldsäsong

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC försvarade SM-guldet i damallsvenskan mot alla odds. SVT:s John Senewiratne, som följt laget under guldjakten, har satt ihop en minidokumentär där du kan återuppleva säsongen som ledde till förnyat SM-guld.

Stjärnorna försvann från fjolårets guldlag. Men nya skapades. Med 14 nya spelare i årets trupp var det få som trodde Linköpings FC skulle klara av att försvara SM-guldet. Men det gjorde man. Nyförvärvet Marija Banusic öste in mål, Kristine Minde och Janni Arnth axlade ledarroller – och landslagsstjärnan Kosovare Asllani värvades under sommaren.

I den här minidokumentären berättar SVT:s reporter John Senewiratne om allt det där – och lite till. Upplev resan igen, från vårsäsongen fram till den avgörande matchen i Borlänge – och jublet som följde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.