Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klasskompisarna sätta upp minnesceremonin och hör William Breiner berätta om hur de sörjer. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Vännen William efter dödsolyckan i Kimstad: ”Sörjer och visar kärlek”

Uppdaterad
Publicerad

Vänner och klasskompisar till ungdomarna som omkom i trafikolyckan utanför Kimstad samlades för att sörja. Tillsammans satte de upp en minnesceremoni på platsen.

– Det känns overkligt. De var snälla människor som spred glädje, säger William Breiner, vän till ungdomarna som omkom i olyckan på tisdagskvällen.

Se klasskompisarna sätta upp minnesceremonin och hör William Breiner berätta i klippet om hur de sörjer sina klasskamrater.

Dödsolycka i Kimstad

Många samlades i kyrkan

Som en del av kommunens krisstöd öppnade även Skogängsgårdens kyrka i Skärblacka upp för besökare sent på tisdagskvällen.

– Det kom många unga människor som behövde en plats att gå till, som hade ett behov av att sitta här en stund och tända ljus och finnas här tillsammans, säger Katarina Wändahl, kyrkoherde på Svenska kyrkan i Norrköping.

Kyrkan kommer hålla öppet till klockan elva på kvällen både under onsdagen och torsdagen med anledning av olyckan. Foto: Lena Liljeborg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Kimstad

Mer i ämnet