Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dansläraren Ricki Gonzales villa hylla de ungdomarna som dog i bilolyckan utanför Kimstad och samlade dansare för att göra en hyllningsvideo. Foto: Carl Larsson/SVT

Tre unga dog i bilolyckan utanför Kimstad – nu hyllas de med dansvideo

Uppdaterad
Publicerad

Den 21 maj miste tre ungdomar livet i en trafikolycka utanför Kimstad. Ett av dödsoffren var 18-åriga Felicia. För henne var dansen jätteviktig, berättar dansläraren och vännen Ricki Gonzalez. Därför hedras hon, och de andra som omkom i olyckan, med en stor gruppdans som spelades in i Norrköping under söndagen.

Kort efter att den tragiska olyckan inträffade började Ricki Gonzalez arrangera eventet. Han ville samla dansvänner från hela länet för ett farväl.

– Jag tänker på henne hela tiden. Jag har gjort en tatuering med oss två. Jag vet inte om jag ska fortsätta som instruktör. Tanken var att hon skulle ta över efter mig, berättar han.

Dödsolycka i Kimstad

”Som en andra familj”

Ricki hade känt Felicia i sju år och under den tiden hade de hunnit bli nära vänner.

– Dansgruppen var som en andra familj.

Videon ska sedan spridas i sociala medier.

Se dansarna under inspelningen och hör Rickis känslor i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Kimstad

Mer i ämnet