Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre unga personer har dött och två personer vårdas på sjukhus efter en allvarlig trafikolycka i Kimstad, Norrköping. Hör SVT:s reporter från platsen under onsdagsmorgonen. Foto: SVT och Ulf Wigh

Tre unga personer döda efter trafikolycka i Kimstad

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på tisdagen mellan Norsholm och Kimstad. Tre personer under 20 år har dött, deras anhöriga är underrättade. Ytterligare två personer i samma ålder fördes till sjukhus.

Olyckan inträffade vid 19-tiden på tisdagen. En personbil körde av vägen och började brinna.

– Det här är en allvarlig singelolycka, sa Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

Dödsolycka i Kimstad

Strax efter klockan 22 på kvällen meddelade polisen att tre personer i övre tonåren har dött i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Ytterligare två personer fördes till sjukhus för vård efter händelsen. Enligt regionen ska de ha fått lindriga skador.

Tekniker är inkallade och vittnesförhör pågår för att reda ut vad som inträffat. Ingen är i nuläget delgiven någon brottsmisstanke.

Oklart om skadade kunnat förhöras

Under morgonen hade polisen ingen mer information att delge. Det är oklart huruvida personerna som vårdas på sjukhus har kunnat förhöras.

– Det är inte bråttom att dela ut brottsmisstankar. Tre ungdomar har avlidit. Det går knappt att föreställa sig hur jobbigt detta måste vara för alla inblandade, säger Mats Pettersson, presstalesperson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer har förts till sjukhus efter en allvarlig olycka mellan Norsholm och Kimstad på tisdagskvällen. Foto: Ulf Wigh / Wighsnews

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Kimstad

Mer i ämnet