Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Då förstod vi att något stort hade hänt”, berättar Amanda som bor precis intill platsen där den allvarliga trafikolyckan i Kimstad inträffade. Hör henne berätta mer i videon. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Amanda hörde olyckan i Kimstad: ”Lät som en stark smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Thunberg bor precis intill olycksplatsen. Hon hörde när olyckan inträffade.

– Det lät som en stark smäll, något mycket hårt som slås mot metall, säger hon.

Bara 150 meter från olycksplatsen bor 20-åriga Amanda Thunberg som varseblev den våldsamma kraschen på tisdagskvällen i Kimstad utanför Norrköping där tre ungdomar dog.

– Jag, min mamma och min lillasyster satt och tittade på tv när vi hörde en väldigt stor smäll. Det blåste, så vi trodde först det var en plåt intill huset som kanske blåst in i vår bil. Mamma sprang ut och kollade, men såg ingenting som hänt, säger hon.

Dödsolycka i Kimstad

– Vi fortsatte med vårt tills vi hörde sirener. Då insåg vi allvaret och såg kraftig rök stiga bland träden, säger Amanda Thunberg.

Kvar på platsen är innehållet och bitarna av deras krossade soptunna utspritt något 50-tal meter bland slyet innan brandplatsen för bilen tar vid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Kimstad

Mer i ämnet