Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ungdomarna gick i våra gymnasieskolor”, säger utbildningsdirektör Jonas Eriksson. Foto: SVT

Skolor i Norrköping flaggar på halv stång – ”oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter trafikolyckan i Kimstad där tre ungdomar dog kommer alla kommunala gymnasieskolor i Norrköping flagga på halv stång.

– Det är oerhört tragiskt det som inträffat och behovet av att mötas och vara tillsammans är mycket stort, säger Jonas Eriksson, utbildningsdirektör.

Det var vid 19-tiden på tisdagen som larmet kom om en allvarlig trafikolycka vid Kimstad utanför Norrköping. Några timmar senare meddelade polisen att tre ungdomar dött i samband med olyckan.

En samlingspunkt har under natten varit öppen i Skärblacka för de som vill sörja och på de skolor som har en koppling till de förolyckade ungdomarna finns personal på plats för krisstöd.

Dödsolycka i Kimstad

– Vårt fokus på skolorna i dag och framöver är att de elever som är i behov av stöd och samtal fångas upp och får den stöttning de behöver, säger Jonas Eriksson, utbildningsdirektör.

Se vilket stöd kommunen ger på skolorna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolycka i Kimstad

Mer i ämnet