Allia Ammouri är storasyster till mördade Mohamad. Foto: Zsolt Czinkoczky

Mohamads syster: ”Väldigt stolt över min familj”

Uppdaterad
Publicerad

Allia Ammouris lillebror Mohamad var på väg till skolan när han dödades på öppen gata i Linköping. I dag, 16 år senare, startade rättegången.

– Jag är väldigt stolt över min familj, säger Allia Ammouri.

Mohamad Ammouris syster Allia Ammouri var på plats vid rättegångens första dag i Linköping på tisdagen. För SVT berättar hon tänker tillbaka på alla år som gått sedan dagen då hennes då 8-årige bror dödades på väg till skolan.

– När vi återberättar allting nu, hur mycket vi gått igenom. Jag är väldigt stolt över min familj. Hur starka vi är tillsammans och hur mycket vi har stöttat varandra, säger Allia Ammouri.

Dubbelmordet i Linköping

Många frågor

Hon säger också att det viktigaste just nu är att rätten gör en rättvis bedömning och att familjen får svar på alla sina frågor om varför det hände hennes lillebror.

Daniel Nyqvist står åtalad för morden på 8-årige Mohamad Ammouri och 56-åriga Anna-Lena Svensson. Han har i polisförhör erkänt dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet