Nederlag för Linköping

Frölunda kom igen starkt efter två förluster och vann klart mot Linköping i SHL.

Det stod 4–0 redan i början av andra perioden, och de siffrorna blev även slutresultat. Johan Mattsson i målet höll nollan för andra gången i höst.

Frölunda och Linköping hade haft helt olika veckor i SHL när det blev lördag. Östgötarna kom till Göteborg efter två segrar mot Rögle med sammanlagt 10–2. Frölunda, däremot, hade fått notera två klara förluster: 0–4 hemma mot bottenkämpande Brynäs och sedan 3–8 på bortais i Växjö.

Men den här dagen var annorlunda. Frölunda såg ganska mycket ut som det topplag man tippats bli, med ett rejälare spel och skärpa när chanserna kom. Innan fem minuter spelats av andra perioden ledde Göteborgslaget med 4–0, de två senaste målen med bara 15 sekunders mellanrum.

”För slarviga”

Då bytte Linköping målvakt. Jacob Johansson fick ta över i stället för Jonas Gustavsson. Men målvaktsspelet var kanske inte Linköpings största problem.

-Vi är alldeles för slarviga. Vi ger dem tre av de fyra målen, säger Linköpings lagkapten Niklas Persson frustrerat till Cmore efter två perioder.

-De behöver inte jobba särskilt hårt för att få för tryck på oss, lägger han till om kampen på isen.

Nej, Linköping gjorde ingen bra match. Men Frölunda gjorde vad som behövdes för att komma tillbaka mentalt efter två raka förluster, med engagerat jobb över hela isen. Spelkvalitet finns i laget, det vet vi sedan tidigare.

Lugn med Mattsson

Kanske spelar det en viss roll att Johan Mattsson nu var tillbaka i Frölundas mål. Det årsfärska nyförvärvet från Timrå utstrålar lugn och verkar i höst ge mer trygghet till Frölundas spel än Johan Gustafsson, som var förstemålvakt förra säsongen och även vaktade kassen i de två senaste förlusterna.

Under matchens fem sista minuter släppte Frölundas koncentration, men då matchen sedan länge avgjord.