NTM tror att de kan utveckla Enköpings-Posten på ett bra sätt, särskilt digitalt. Foto: SVT

NTM köper en 11:e morgontidning

Publicerad

Norrköpings Tidningars Media AB, NTM, utökar sitt bolag med ytterligare en lokal tidning. Tidningskoncernen har idag köpt Enköpingsposten av Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Enköpings-Posten bevakar Enköpings och Håbos kommuner norr om Stockholm. Tidningen har en upplaga på 8.000 exemplar och har 90.000 sidvisningar på sin nyhetssajt. Och enligt NTM finns det bra utvecklingsmöjligheter för tidningen.

– Förvärvet av Enköping-Posten känns mycket bra. Det är en intressant produkt i ett expansivt område och vi tror att vi kan vidareutveckla EP på ett mycket bra sätt, inte minst digitalt och genom närheten till UNT och till vårt tryckeri i Uppsala, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM i ett pressmeddelande.

Tidningen passar in

NTM-koncernen äger sedan innan elva olika mediebolag runt om i Sverige som producerar en mängd lokala morgontidningar, gratistidningar, webbplatser, mobilkanaler, radiokanaler samt tv-stationer. Enköpings-Postens tidigare ägare känner sig trygg med sin köpare.

– Vi gör detta för att säkerställa Enköpings-Postens långsiktiga utgivning och marknadsposition. Det är en bra lösning för Enköpings-Posten och dess personal. NTM och NWT har en likartad syn på medieutvecklingen och jag känner att Enköpings-Posten passar bra in i NTM:s struktur, säger Mats Muregård, vd, NWT-koncernen i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer