Foto: TT

Nu rullar tågen som vanligt i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter tågkaos och inställda tåg vid stationen i Norrköping under onsdagen rullar nu tågen som vanligt igen. – Vi åtgärdade allt i natt vid fyra-fem-tiden, säger Ann-Katrin Backlund på SJ:s pressjour-

Det var den värsta tänkbara dagen för ett så stort elfel. Onsdagen före en långhelg. Perrongen full med resenärer ivriga att komma iväg över helgen.

Ingen ersättningstrafik

En nedriven kontaktledning skapade ett större elfel som tog ovanligt lång tid att reparera.

Alla avgångar inställde till och från Norrköping och nästan ingen ersättningstrafik alls.

– Det var otroligt svårt att få tag på ersättningstrafik som kunde sluka alla resenärer, säger Ann-Katrin Backlund på SJ:s pressjour.

Åtgärdades i natt

Igår var beskedet att det skulle dröja till lunch på torsdagen innan båda spåren i Norrköping kunde öppna, men felet åtgärdades redan under natten och nu ska allt fungera, enligt presstjänsten.

– Vi har haft två delsträckor inställda mellan Norrköping och Nyköping på grund av att de tågen befann sig på fel ställe, men annars har det fungerat, säger Ann-Katrin Backlund.

Alla resenärer som har drabbats kan få pengarna tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.