Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här kan södra delen av Norrköpings inre hamn komma att se ut i framtiden. Foto: Sandell-Sandberg

Nya planer för Norrköpings inre hamn

Publicerad

I flera år har det gamla kraftvärmeverket i Norrköpings hamn stått och väntat på ny verksamhet. Idag presenterades planer på hotell, restauranger och bostäder på den södra sidan av inre hamnen.

1972 togs kraftvärmeverket i drift och användes i princip i tio år. Därefter fick det vara reservkraftverk och 2013-2014 så var epoken definitivt slut när pannan demonterades.

Framtiden för den södra sidan av Norrköpings inre hamn har inte varit helt klar, men idag presenterades nya planer.

– Man kommer att känna igen industriområdet, men vi kommer också lägga till restauranger, bostäder. Det kommer kanske bli ett hotell, vi pratar om en utomhuspool, berättar en av de inblandade arkitekterna, Thomas Sandell.

De planer som presenterades idag är resultatet av att Norrköpings kommun ordnade en tävling där olika byggherrar skulle presentera sina visioner för en ombyggnad av hela området på den södra sidan av hamnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Norrköping

Mer i ämnet