Annicki Oscarsson (KD). Foto: Ödeshögs kommun.

Ödeshögs kommun undertecknade demokratideklaration

Publicerad

Ödeshögs kommun har undertecknat Deklarationen för en stark demokrati. Det meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

– Genom att underteckna deklarationen vill vi i Ödeshög vara med och visa på vikten av att stärka och värna det demokratiska samhället. Under året kommer vi att uppmärksamma demokratin på olika sätt i kommunen. Vi kommer att jobba med medborgardialog, visa en utställning, biblioteket kommer att tipsa om böcker och vi kommer att lyfta demokratin ur olika perspektiv i verksamheter, säger Annicki Oscarsson (KD), kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

Sedan tidigare har bland annat Valdemarsviks kommun, Linköpings kommun och länsstyrelserna i Östergötland och på Gotland undertecknat deklarationen.

Kommittén Demokratin 100 år vill med deklarationen engagera krafter som vill delta i ett demokratistärkande arbete. Det handlar om aktörer som myndigheter, regioner, kommuner och företag.

Deklarationen är inte juridiskt bindande, utan ett frivilligt åtagande för att stärka demokratin. År 2022 ska de untertecknade parterna skicka in en beskrivning av verksamheten som genomförts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ödeshög

Mer i ämnet