Foto: Jessica Gow/TT

Oklart hur Arbetsförmedlingens personal berörs

Uppdaterad
Publicerad

Det är i nuläget oklart hur mycket personal som kommer att få lämna sitt arbete när Arbetsförmedlingen bantar sin verksamhet.

– Det går inte att säga i nuläget hur mycket av personalen i Östergötland som i slutändan kommer att sägas upp, säger Maria Hillborg, pressekreterare Arbetsförmedlingen.

Förhandlingar lokalt

Förhandling ska genomföras lokalt, där vart och ett av Arbetsförmedlingens tio marknadsområden utgör en egen turordningskrets. Turordningen inom varje marknadsområde bestäms utifrån de anställdas arbetsuppgifter och statliga anställningstid.

– Det kan bli tal om förflyttningar och en arbetsförmedlare kan komma att arbeta på ett annat kontor, säger Maria Hillborg.

Omkring 700 arbetsförmedlare på de lokala kontoren i landet kommer att erbjudas jobb på kundtjänst.

Beslut om uppsägningar

Beslut om uppsägningar kommer att ske successivt med början tidigast i april.

– Exakt hur många som slutligen kommer att sägas upp vet vi först när omställningsprocessen är avslutad eftersom det är beroende av personalomsättningen, säger HR-direktören Lena Hadad, i en kommentar på myndighetens sajt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet