Patrik Svensson, presschef för Arbetsförmedlingen, kommenterar beslutet att stänga ner flertalet kontor i landet. Foto: TT/Lars Pehrson//SVT

Arbetsförmedlingens besked: Dessa kontor läggs ner i Östergötland

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på torsdagen kom beskedet om vilka kontor som läggs ner när Arbetsförmedlingen genomför sin omorganisation. I Östergötland blir det kontoren i Valdemarsvik, Finspång, Kinda och Åtvidaberg.

Idag lämnas arbetsgivarens förslag om vilka kontor som avvecklas under en tvåårsperiod, uppger presstjänsten på arbetsförmedlingen region öst.

– Totalt handlar det om 130 kontor i landet, kanske något mer, säger Patrik Svensson, presschef vid Arbetsförmedlingen, till SVT Nyheter Öst.

– Det här beskedet visar att vi kommer att ha ett helt nytt kontorsnät, som är mycket mindre inom en tvåårsperiod, tillägger han.

132 kontor försvinner

Verksamheter på 132 arbetsförmedlingskontor avvecklas successivt under 2019 och 2020, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

I Östergötland kommer kontoren i Åtvidaberg, Kinda Finspång och Valdemarsvik läggas ner.

– Det här blir konsekvenserna utifrån den statsbudget som klubbades i december. Vi fick mindre pengar för personal, säger Patrik Svensson.

Arbetsförmedlingen i Visby, Linköping, Motala och Norrköping blir kvar. På kontoret i Mjölby kommer Arbetsförmedlingen bara ha inbokade möten, besökare kommer alltså inte kunna besöka kontoret spontant.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arbetsförmedlingen

Mer i ämnet