• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Omstridda Wildfire öppnar igen

Uppdaterad
Publicerad

Kolmårdens omstridda berg- och dalbana, Wildfire, kommer att öppna i morgon, 20 juni. Det har parken beslutat efter att kommunfullmäktige idag antagit detaljplanen för området.

– En glädjens dag, kallar Kolmården tillträdande vd, Niclas Palmqvist, det.

Den rättsliga striden kring berg- och dalbanan Wildfire har varit lång. Kommunen gav från början bygget sitt tillstånd, men kringboende överklagade. Det gjorde att saken till slut hamnade ända uppe i Mark- och miljööverdomstolen, som underkände kommunens hantering av ärendet.

Kolmårdens berg- och dalbana

Därför har attraktionen tvingats stå stilla under försäsongen.

LÄS MER: Ingen Wildfire vid premiären – 38 kan bli utan jobb

Men idag antog politikerna i Norrköpings kommunfullmäktige den detaljplan som domstolen krävt och nu körs Wildfire igång.

Det är dock inte osannolikt att planen överklagas och i så fall inleds nya juridiska turer.

– Vi har en plan B och om det överklagas får vi ta det därifrån. Under tiden är vi trygga med kommunfullmäktiges beslut idag, säger Niclas Palmqvist.

LÄS MER: Klartecken att köra Wildfire

Vad stoppet kostat Kolmården har han ingen uppfattning om idag. Åkattraktionen  kostade mer än 100 miljoner kronor att bygga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet