• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: Christian S Zetterdahl/SVT

Wildfire överklagas återigen

Uppdaterad
Publicerad

Detaljplanen, för området där berg- och dalbanan Wildfire ligger i Kolmården, godkändes men nu vill en privatperson att Mark- och miljööverdomstolen ta upp ärendet.

Berg- och dalbanan Wildfire i Kolmårdens djurpark har blivit en långdragen fråga. Först gav kommunen bygglov och sedan visade det sig att det behövdes en detaljplan för att kunna göra det. Detaljplanen godkändes så småningom  av Mark- och miljödomstolen.

Inte säkert att det prövas i högre instans

Nu begär en privatperson att Mark- och miljööverdomstolen ska ta upp frågan. Personen menar att flera viktiga synpunkter inte har beaktats i Mark- och miljödomstolens beslut. Nu är det inte säkert att den högre instansen tar upp frågan. Igår föredrogs ärendet för mark- och miljööverdomstolen, men ett beslut om att ta upp frågan kommer troligen om någon vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kolmårdens berg- och dalbana

Mer i ämnet